2021-01-27

Kompakte og fleksible pressostater som klarer trykket

Den overlegne elektroniske pressostat

En pressostat arbejder ved at omdanne et tryk i et system til et elektrisk signal. På en effektiv måde viser den om processens tryk er over eller under en forud indstillet værdi. Dette håndteres let ved hjælp af en trykafbryder med en fjederbelastet skive, der lukker / bryder to kontaktflader, når trykket overvinder fjederkraften. I en elektronisk trykafbryder er de mekanisk bevægelige dele væk, og i stedet er det en målecelle, der måler trykket i processen. Ved en deformation af cellen, når trykket forandres, ændrer de indlejrede modstande værdi. Derefter forstærkes det analoge signal og omdannes til et digitalt signal som sendes ud ved det indstillede sætpunkt. ”Så er der vel ikke meget, der adskiller den fra en almindelig pressostat? Den siger jo fortsat bare til/fra?”

Her er mulighederne store, både hvad gælder placering af pressostaten, målenøjagtighed både i forhold til repetition og temperatur samt en overlegen levetid. Op til 10 millioner cykler ved 5 bar/ms trykstigning og en overtryksbeskyttelse på 4 x trykområdet.

En mekanisk pressostat reagerer mere på stød og vibrationer præcis til de bevægelige dele, som den er lavet af. Den elektroniske pressostat indeholder ikke disse og har mere end dobbelt modstand mod vibrationer og stød. Gentagelsesnøjagtigheden er høj, 0,1% af FS, og afvigelse ved længere levetid, endda 0,1% af FS / år.

ET PRODUKT I STEDET FOR TO

En stor fordel ved at bruge en elektronisk pressostat er hysterese, inertien af trykafbryderens respons, når trykket kører op og ned omkring sætpunktet. Hvor den mekanisk pressostat i bedste fald kan indstilles med 10-30% hysterese, kan de elektroniske indstilles mellem 2-98% og i High Performance-design op til 100% af trykområdets indstillingsområde. En lav hysterese og hurtig reaktion er ofte et ønskeligt træk, ikke? Forestil dig, at en elektronisk pressostat kan håndtere arbejdet med to pressostater. Pressostaten kan slå til som en overtryksbeskyttelse ved for eksempel 10 bar, så den bryder det signal, der holder en kontaktor eller et relæ til en kompressor. Når trykket i systemet falder, indstilles hysteresen til 90%, og pressostaten slutter ikke, før trykket er faldet til 1 bar, hvorefter den trækker det samme relæ, og kompressoren starter igen. En pressostat løser derfor to produkters opgaver.

PERFORMANCE-SERIEN

Performance-serien tilbyder omkostningseffektive, kompakte elektroniske pressostater med forudindstillede værdier fra fabrikken og lang mekanisk levetid. Fås i syv trykområder fra 0-2 bar op til 0-250 bar og tre forskellige kontakttyper som standard. Hysterese kan indstilles fra fabrikken til 2-98% af fuld skala, NO eller NC med et PNP-udgangssignal (high side N-channel).

  • 7 forskellige trykområder som standard, 0-2 bar op til 0-250 bar
  • NO eller NC-versioner med 1xPNP-udgang
  • Små kompakte pressotater
  • 5 forskellige kontakttyper
  • Programmerbare både i sætpunkt, forsinkelse og hysterese
  • Attraktive priser og høj kvalitet
  • Overtryksbeskyttelse op til 2 X trykområdet
  • Hus i rustfrit stål (1.4305)
  • Keramisk målecelle i tykfilm

PROGRAMMERINGSENHED PPD05 TIL PERFORMANCE-SERIEN

En programmeringsenhed til pressostater i serien 0500-0511. Ved hjælp af enheden og Sucos software kan pressostater fra Performance-serien let programmeres. Sætpunkt kan indstilles samt forsinkelse på 0-2 sek. mellem det og ønsket hysterese, som pressostaten skal have. Programmeringsenheden kan bruges, når pressostaten er i trykløs tilstand og er på din arbejdsbænk, eller når den er ude i applikationen og skal justeres. Hvis forholdene ofte ændres i værkstedet, eller når der skal udføres test for fremtidige produkter, kan dette være en smart investering. Enheden programmeres først ved computeren på et halvt minut, hvorefter pressostaten og enheden let kan tilsluttes det medfølgende kabel. I basisversionen er den til M12-stik, men også DT-06, DIN-A, AMP Superseal og Bayonet-stik fås som tilbehør.

Se vores udvalg af pressostater

Mekaniske og elektroniske pressostater fra vores leverandører Trafag, Suco og Bailey & Mackey

Kompakt og elektronisk pressostat fra SUCO

Tips og guides
Kundeservice

Har du har brug for hjælp? Kontakt os:

phone 70 10 64 00

Send e-mail Send e-mail

comments Chat