2021-09-21

Guide til at vælge relæ: Danmarks bredeste relæsortiment

Sammen med vores førende producent ComatReleco kan vi tilbyde markedets mest komplette relæsortiment.

Vi tilbyder relæer til de fleste industrielle applikationer og har et komplet udvalg af forskellige relæer, fra enkelte milliampere til tusinder af ampere. Vores relæer kan klare alt fra styresignaler til tunge motorbelastninger og varmestyringer.

Vi kan, via vores førende producent ComatReleco, tilbyde markedets mest komplette relæprogram. Med mere end 50 års erfaring og en kernekompetence inden for relæfremstilling, er der relæer til de fleste applikationer. I serierne interface-, miniature- og industrirelæer tilbydes relæer med op til 4 skiftekontakter. En bred vifte af "specialrelæer" til hårde belastninger fås i hver enkelt serie.

Tips og guides

Interfacerelæ

Interfacerelæerne er optimale til styring af individuelle belastninger på op til 10A og er fysisk meget små. Vi har også en 2-polet variant, der kan klare belastninger op til 5A, hvilket muliggør store pladsbesparelser i skabe og kabinetter. Til disse relæer er der mange forskellige tilvalg og alternative kontaktsæt for at få en så tilpasset løsning som muligt.

  • C10 interfacerelæ, 1-polet 10A
  • C12 interfacerelæ, 2-polet 5A

Miniaturerelæ

Miniaturerelæer har lignende egenskaber som større industrielle relæer, men med en mere kompakt fysisk størrelse. C7- og C9-relæerne i miniatureserien er 2- og 4-polede og kan klare belastninger op til 5A og 10/16A. Et perfekt relæ til applikationer med lidt lavere belastninger og i tilfælde af pladsmangel. Der er også mange forskellige muligheder og kontaktmuligheder for disse for at få en så tilpasset løsning som muligt.

  • C7 miniaturerelæer, 1- og 2-polede 10A & 16A
  • C9 miniaturerelæer, 4-polede 

Industrirelæ

Relæserien med det største udvalg med klassiske 11-pins relæer - nu leverer vi også sokler med Push-in teknologi og for belastninger op til 16A. Større fysiske dimensioner betyder stærkere kontaktsæt. Der forefindes modeller til høje DC -spændinger og induktive belastninger. Relæerne i denne serie fås som 2-, 3- og 4-polede med forskellige muligheder for tilvalg og kontaktmuligheder for disse relæer, for at få en så tilpasset løsning som muligt.

 
  • C3 industrirelæer, 3-polede 10A (11-pins)
  • C4 industrirelæer, 4-polede 10A
  • C5 industrirelæer 2- og 4-polede 16A

HVOR LET VEDLIGeholder DU COMATRELECOS RELÆER?

1

På alle relæer kan du på farven på testknappen let se 
hvilken spolespænding der er på hvert relæ.
Blå = DC
Rød = AC
Grå = AC / DC (multi-coil)

2

Der er trykt på alle
relæer, hvilken spolespænding de har

3

Der står en modelbetegnelse på siden af relæet

4

På siden kan du også se maks
brydevne ved henholdsvis AC 1 og DC1 belastning

5

På soklerne er påtrykt type og bestillingsnummer

Hvordan finder jeg det rette relæ til min applikation?

Vigtige ting at overveje før du vælger et relæ:

  • Hvor mange relækontakter er nødvendige?
  • Hvilken slags belastning skal brydes?
  • Er et tilvalg nødvendigt, f.eks. LED -indikering eller diodebeskyttelse?
  • Hvilken spolespænding er nødvendig?

Med disse oplysninger er det muligt at få et relæ, der er tilpasset netop din applikation. Vi hjælper dig gerne med at finde det rigtige relæ!

Hvilken type belastning skal jeg bryde?

Dette spørgsmål afgør stort set hvilket relæ du skal vælge til din applikation. Dette er for at du får den bedst mulige løsning, hvad enten det er til signal eller tungere induktive belastninger, der ellers kan ødelægge det forkert valgte relæ og skabe driftstop. ComatReleco har udviklet mange forskellige typer af kontaktsæt, så du kan få et relæ, der er så godt tilpasset netop din applikation som muligt. Vi hjælper dig med hvilke kontaktmuligheder der er tilgængelige, og hvornår de skal bruges. Ikonerne ud for relæerne på hjemmesiden og i kataloget viser de forskellige applikationer relæerne kan bruges til. ComatReleco har en række forskellige relæer med varierende antal kontaktsæt, der håndterer udkobling af DC -belastninger bedre end et standardrelæ. Belastningskurven for DC -belastninger må aldrig overskrides, da dette medfører gnistdannelse eller muligvis ødelægger relæet med det samme. Kurver og diagrammer, der viser brydeformåen, findes i deres helhed for hvert enkelt relæs produktside på oemklitso.dk 

Hvad kan relæet anvendes til?

Standardrelæer er velegnede til de fleste belastningskontrolapplikationer.
Signalrelæerne er velegnede til styring af lave belastninger såsom signalbelastninger fra PLC'er.
Relæer med guldkontakter har en bedre ledningsevne, hvilket betyder, at de er gode til at kontrollere lave belastninger. Guldkontakterne beskytter også kontakterne ved længere opbevaring.
Effektrelæer er gode til at håndtere hårde DC -belastninger og har en høj brydeevne.

RELæER MED STANDARDKONTAKT

Relæer med standardkontakter bruges i de mest almindelige applikationer, såsom automatisering, pneumatik, varmeregulering, signalering, input/output-relæer osv.

C3-A30, C5-A30, C7-A10, C7-A20, C9-A41 m.fl.

RELÆER MED TWIN KONTAKT

Relæ med dobbeltkontakt bruges ved lave strømme, for eksempel PLC. Relæet har dobbelte kontakter, høj pålidelighed og kan håndtere en minimumsstrøm på 1 mA / 5 V. Kontakterne er som standard udstyret med 0,2 µ guld.

C3-T31, C7-T21, C10-T13

Relæer med guldkontakt

Relæer med guldkontakter har 10 µ guld på kontakterne og bruges oftest i forbindelse med lave strømme. Der er dog kun tests, der bekræfter en minimumsstrøm på 10 mA, men af erfaring ved vi, at strømme under 10 mA fungerer glimrende.

C3-A38, C4-A48, C5-A38, C7-A28

RELÆER MED ÅBEN KONTAKT

Relæer med åben kontakt er specielt designet til DC -belastninger. En åben kontakt har et hul på 1,5 mm, hvilket giver en øget brydevne. Relæet har ingen mekanisk indikation, men kan fås med LED-indikation, slukkende LED eller polaritetsbeskyttelse som ekstraudstyr.

C3-G30, C5-G30, C7-G20

RemanenSRELÆER

Et remanensrelæ fungerer i praksis som et impulsrelæ. Forskellen er, at remanensrelæet har to indgange - en til tænding og en til frakobling (tænd/sluk). Den mindste pulslængde for tænd/sluk -kontrol er 50 ms.

C3-R20, C4-R30, C5-R20, C9-R21

RELÆER MED Gaffelkontakt

Relæ med gaffelkontakt har to kontakter i serie for at øge brydevnen ved høje DC -belastninger. Kontaktgabet er 3,4 mm (1,7 + 1,7), hvilket giver en øget brydevne. Egnet anvendelse er kraftværker. Relæet har ingen mekanisk indikation, men fås med LED-indikation, slukningsdiode og polaritetsbeskyttelse som ekstraudstyr.

C3-X10, C4-X20, C5-X10, C7-X10

RELÆER MED "BLOW OUT"-MAGNET

Relæer, der har en gaffelkontakt med en udblæsningsmagnet, er specielt fremstillet til meget høje DC-belastninger. Relæet har to kontakter i serie med et hul på 3 mm (1,5 + 1,5). Mellem kontakterne er der en magnet, som i tilfælde af gnistdannelse i åbningstrinnet forlænger gnistbanen, hvilket betyder, at relæets kontakter er beskyttet mod svejsning. Det betyder, at relæet har en lang levetid. Egnet anvendelse er kraftværker.

C3-M10, C5-M10

ComatReleco har en række forskellige relæer med varierende antal kontakter, der håndterer brydning af DC-belastninger bedre end et standardrelæ. Lastkurven for DC-belastninger må aldrig overskrides, da dette medfører gnistdannelse eller muligvis ødelægger relæet med det samme. Kurver og diagrammer, der viser brydevne, findes i deres helhed fra hvert relæs produktside på oemklitso.dk.

Ekstra tilvalg

Vores elektromekaniske relæer fra ComatReleco har også mange muligheder for ekstra tilvalg, der i kombination med vores mange muligheder for kontaktsæt tilpasset din applikation, gør os unikke, når det kommer til tilpassede løsninger. 

Nedenfor er nogle eksempler på tilgængelige muligheder:

  • Multispole
  • Beskyttelsesdiode
  • LED-indikering
  • Pol-beskyttelse
  • RC-beskyttelse

Særlige løsninger fra ComatReleco

ComatReleco tilbyder ikke kun traditionelle elektromekaniske relæer, men har også særlige relæer i form af f.eks. kompakte interfacerelæer, statiske relæer og kommunikationsrelæer. 

De er specialister på deres område og er i spidsen for udviklingen af traditionelle relæer. De kompakte interfacerelæer passer i skabe, hvor der mangler plads, og de statiske relæer passer til applikationer med deres modstandsdygtighed over for hurtige og hyppige ind og udkoblinger.  Ved hjælp af kommunikationsrelæet kan du styre og overvåge din applikation via en computer eller telefon, uanset hvor du er.

Kompakte interfacerelæer

Med sin lave konstruktionsbredde på 6,2 mm og en brydeevne på 6A passer interfacerelæerne fra ComatReleco til de fleste applikationer. Relæet kan hurtigt udskiftes, og de kortslutningslasker, der er tilgængelige, sikrer en hurtig og nem installation.

Statisk relæ

Det statiske relæ har ingen bevægelige dele, der slides, hverken elektrisk eller mekanisk, hvilket resulterer i en lang levetid. Det passer perfekt i applikationer med hyppige ind- og udkoblinger. Relæets opgave er at håndtere koblingsfunktionen mellem styresignalet og belastningen. Relæet kan håndtere 3A AC og 6A DC.

 

CMS-10R – Det moderne relæ

CMS-10R er et fjernovervågnings- og kontrolsystem til industri- og ejendomsapplikationer.

Efter tilslutning kan du konfigurere direkte uden yderligere indstillinger (eSIM). Fjernkonfiguration udføres via en brugervenlig IoT-portal via browseren. Du behøver aldrig fysisk at oprette forbindelse til enheden for konfiguration.

Fjernkonfiguration er også mulig via Android/iOS-apps.  Systemet rapporterer statusændringer på de digitale og analoge indgange via mobilnetværket via push-beskeder, e-mail eller SMS.  Udgangene kan styres via en webbrowser (IoT -portal) eller en app på en smartphone/tablet. Derudover kan udgangene aktiveres ved at ringe til eller sende en SMS til enheden - dette er konfigureret i indstillingerne. CMS-10R bruger eSIM, og enheden vælger automatisk det mobilnetværk med det bedste signal. 

Kontakt Lars for at høre mere

Er du interesseret i at høre mere om vores relæer? Eller har du behov for en snak om dine behov omkring relæer? Så kontakt Lars:

Lars Bogetoft Christensen
Produktchef, El Automation
48 10 64 97 48 10 64 97
lars.christensen@oemklitso.dk Send e-mail
Ansvarsområder

Tavle, relæer, batterier, strømforsyninger, kabelgennemføring, rækkeklemmer & opmærkning

Teknisk rådgivning
Lars Bogetoft Christensen

Produktchef, El Automation

+4548106497 48 10 64 97

Send e-mail Send e-mail

Kundeservice

Har du har brug for hjælp? Kontakt os:

phone 70 10 64 00

Send e-mail Send e-mail

comments Chat