ITM-51 foodtech awards
2018-10-31

Ny revolutionerende turbiditetsmåler fra Anderson-Negele: ITM-51

ITM-51 kan benyttes i mange forskellige applikationer og det nye modulære design gør det enkelt at udskifte dele og omstille sensoren til nye betingelser.

itm 51 tech drawing

Anvendelsesområderne er mange og sensoren kan med fordel anvendes til kvalitetssikring og til reducering af spildprodukter, kemikalier, energi og vandforbrug og bidrager dermed i sidste ende til forbedret konkurrenceevne for brugeren. Fordelene ved ITM-51 er mange. Som en af de største kan nævnes, at ITM-51 har en væsentlig forbedring i nøjagtighed. Med Anderson-Negele’s sensor kan man nu måle i området 200-300000 NTU. Dette er 10 gange mere nøjagtigt end den tidligere model; ITM-3. Brugeren vil ligeledes opleve, at spare tid ved bruge af den nye fleksible sensor. Dette udmærker sig på flere måder; dels er ITM-51 vedligeholdelsesfri, dels kan den pre- og brugerindstilles til de værdier og enheder man ønsker og slutteligt er sensorens responstid meget kort, hvilket gør at man får et hurtigt måleresultat og kan agere herudfra. Som noget revolutionerende byder Anderson-Negele’s modulopbyggede sensorer på en ny generation af instrumenter. De har nemlig den egenskab, at man let kan udskifte de enkelte moduler og endda således, at man kan ændre sit instrument. (se illustration for ITM-51). På denne måde kan man, som noget helt nyt, have eet basis hus hvorpå man kobler forskellige typer sensorenheder (prober) og dermed kan man måle forskellige værdier med samme instrument.

 Som nogle af de yderligere fordele der følger med ITM-51 skal det nævnes, at den er resistent overfor vibrationer, det er et mere kompakt instrument der behøver mindre plads end tidligere modeller og slutteligt kan den klare permanente temperaturer op til 130°C (CIP rengøring op til 140°C i max 120 min). Anderson-Negele’s turbiditetssensorer kalibreres altid inden de afsendes fra fabrikken og ved bestilling vil det være muligt at få instrumentet kalibreret efter pre-definerede konditioner, ligesom man også selv kan pre-indstille forskellige værdier. På den måde bliver instrumentet plug-and-play til netop de opgaver og betingelser man selv definerer. Fordelen er, at man dels vil kunne tage instrumentet hurtigt i brug, dels kunne få en meget hurtig og præcis måling hvorpå man kan reagere hvis det er nødvendigt. ITM-51 har naturligvis også mulighed for at give alarm for max/min tilladt turbiditet, ligesom instrumentet har indbygget lækagedetektor. Den anvendte teknologi i ITM-51 er den såkaldte ”scattered light” metode, hvorved en diode spreder lys ud i mediet. Lyset bliver reflekteret af de mikroskopiske partikler, der findes i mediet. Dette medvirker, at hverken mediets farve eller rørets refleksion influerer på målingen.

ITM-51 er designet med seneste generation af LED, som kræver minimum af vedligehold og som har høj temperatur resistens, samt lang levetid. Anderson-Negele’s turbiditetsmåler fås med alle gængse procesforbindelser og er hygiejnisk og let at rengøre grundet den såkaldte front-flush metode. Dette betyder, at målingerne ikke bliver fejlbehæftede på grund af urenheder i optikken. Dermed kan denne sensor også leveres iht EHEDG.Det er generelt opfattelsen hos brugeren af en turbiditetsmåler, at den har tjent sig ind på ganske få måneder. Med de forbedrede kvaliteter og den revolutionerende fleksibilitet bliver ITM-51 interessant for nye produktionsområder. Især mejerier, bryggerier og andre fødevareproducenter vil se en reducering af spildprodukter samt ressourceforbrug ved installation af denne turbiditetsmåler. Måleren gør det muligt, at identificere præcist hvornår faseovergangen er og dermed naturligvis mindske spild. Dette gælder både i renseprocessen (CIP) men også i alle mulige andre sammenhænge, hvor fase separation forekommer. Som eksempel kan nævnes en navngivet is-producent, der har kunnet reducere sit vandforbrug fra 6500l til 2500l per cyclus og dermed mindske omkostningerne, dels på ressourcer, dels på håndtering af spildevand.Ydermere kan turbiditetssensoren fra Anderson-Negele anvendes til kvalitetssikring idet dens reaktionstid er hurtig og dermed kan angive mediets turbiditet lige her og nu. Det betyder, at man ikke først er nødt til at sende en prøve til analyse og vente på svar før man kender produktets turbiditet og man kan dermed reagere hurtigere og undgå spild samt et slutprodukt, der ikke lever op til kravene. Slutteligt kan ITM-51 bruges til monitorering at procesanlæggets filtre og pakninger. Man kan med brug af denne sensor dermed gribe ind i tide og undgå at skulle lægge produktionen ned for at udskifte dele. Alt i alt får man med Anderson-Negele’s ITM-51 en hurtig og nøjagtig turbiditetsmåler, der ikke kræver vedligehold. Oveni dette giver den modulopbyggede struktur mulighed for at anvende samme basis til forskellige sensor-enheder således at man nu kan måle fx niveau og konduktivitet med eet og samme instrument ved at udskifte selve sensoren.

 

Læs mere om vores deltagelse på årets Foodtech messe og hvilke andre produktnyheder vi kan præsentere på vores stand:

Produktnyheder Virksomhedsnyt
Teknisk rådgivning
Linda Fenneberg

Produktchef, Proces Industri

+4548106491 48 10 64 91

Send e-mail Send e-mail

Kundeservice

Har du har brug for hjælp? Kontakt os:

phone 70 10 64 00

Send e-mail Send e-mail

comments Chat