SUCO Pressostater

En række Pressostater fra SUCO

2020-09-03

SUCO pressostater - Viden om tryk og kvalitet I hver en del

Allerede da Robert Scheuffele startede sit mekaniske værksted for over 80 år siden, indså han vægten af at bygge kvalitet ind i sit arbejde, sammen med følelsen og kundskaben som et gedigent arbejde giver. I dag er SUCO verdensledende indenfor trykovervågning og automationen ånder af fingerspidsfornemmelse.

I de områder, hvor gaderne har navne som Karl-Benz eller Zeppelinstraße og hvor mekanisk udvikling har fundet sted siden før begyndelsen af forrige århundrede, er SUCO vokset i takt med industrien i den tyske efterkrigstid. Vi er cirka en halv time uden for Stuttgart, München, i den lille by Bietingheim-Bissingen, og her producerer SUCO mere end to millioner trykovervågningsprodukter hvert år i tusinder af forskellige modeller.

Årene efter grundlæggelsen var centrifugalkoblinger den største del af forretningen, men i 1960'erne begyndte produktionen af pressostater, hovedsageligt i samarbejde med bilindustrien i regionen. Deres pressostater var inkluderet i det første ABS-system i slutningen af 70'erne. I dag er de en hel familie af produkter til effektivt og nøjagtigt at følge trykket. Pressostaterne er delt i to afsnit, de mekaniske og de elektroniske pressostater.

Den mekaniske familie

På den mekaniske side har SUCO’s pressostater både direkte virkende kontakter og mikro switche til skiftekontaker og potentialefri kontakter. Disse grupper kaldes normalt Hex24, Hex27 og Hex30. Navnet henviser til størrelsen på husets nøgleanlægsflader, hvor de små Hex24-pressostater har direkte virkende kontakter, der enten er NO eller NC. Hex27 og Hex30 har større hus med mulighed for kontakter i form af mikro switche. Her giver skiftekontakten mulig for at have både NO- og NC-funktioner i samme model. Vakuum pressostater såvel som EX-klassificerede pressostater er også inkluderede i denne varierede og store familie.

De mindre modeller fås i området 0,1-1, hvor de er lidt større fås helt op til 400 bar for de højeste områder, men dette er kun til det indstillede tryk. Med en overtryksmodstand på op til 720 bar på nogle modeller, viser SUCO, at mekanisk håndværk stadig modstår presset, da det normalt er omkring 20-30% over indstillingsområdet, strækker disse pressostater grænsen med 1,75 gange det indstillelige interval. Pressostaten kan således indstilles, så kontakten skifter ved helt op til 400 bar, men arbejder derefter op til 720 bar i hele sin levetid. Ikke dårligt at have på sit CV.

Flere materialer kan vælges til både huset og indre dele, lige fra en standardgalvaniseret stålversion med NBR-membran til et rustfrit stål (1.4305) med hærdet FFKM på indersiden. Her er det få opgaver, som disse pressostater ikke kan håndtere, uanset medier, materiale eller miljø.

Som elektriske tilslutninger findes alt fra enkle skrueterminaler, hvor tilslutning og IP-klasse spiller en mindre rolle, til indbygget DT04-3P, hvor man kan opnå op til IP6K9K, helt støvtæt med højt tryk og dampvaskemodstand. Her har SUCO haft sit øre til jorden for at imødekomme de forskellige standarder, der findes på markedet, for eksempel DT04-3P i bilindustrien eller M12 til maskinbyggere med mange sensorforbindelser. Tilpassede løsninger med forudindstillede og færdigkablede pressostater er også tilgængelige i denne portefølje.

Et nyt familiemedlem

Dette gennemprøvede design er under kontinuerlig forbedring, og den nyeste tilføjelse til den mekaniske side er netop elektronik. PS-Plus er mekaniske afskærmninger med et simpelt indbygget kredsløb, der f.eks. muliggør diagnostisk funktion med et Namur-kredsløb. Hvorfor ikke et varistorkredsløb til effektivt at slukke for spænding fra en spole, der frigiver sin spænding, eller måske en termistor, der kan bidrage med en koldstartfunktion til køretøjet?

Denne serie var med til at sikre, at pressostater fra SUCO blev godkendt efter EU's regulativ (EU) 2015/68 (RVBR) og nu anvendes til bremsesystemer til landbrugs- og skovbrugsmaskiner. Disse forskrifter vil øge kravene til producenter af disse køretøjer betydeligt, fordi envejs-systemer nu skal til at være tovejs-systemer med sit eget diagnosesystem som standard inden for landbrug og skovbrug.

Disse kredsløb, sammen med alle de materialevalg, der er tilgængelige for den øvrige mekaniske familie, sammen med de 6 forskellige kontakter, sparer både montagetid, service og penge. Tilføj en stor mængde ekspertise og kendskab til kundens unikke løsninger, så er SUCO's PS-Plus er et oplagt og økonomisk system til alle hydrauliske eller pneumatiske applikationer.

Mulige kontakter I ps-plus serien

 • Deutsch DT04-3P eller 2P
 • AMP Superseal 1.5
 • Packard Metripack 280
 • AMPJunior Timer
 • M12x1

Den elektroniske familie

Siden 1995 har SUCO fremstillet elektroniske pressostater. Det, der begyndte beskedent med to modeller, er i dag vokset til en helt ny pressostat-familie, hvor mulighederne er flere og nøjagtigheden er større. 

En mekanisk pressostat overvåger trykket på den enkleste måde med en fjederbelastet skive, der lukker eller bryder to kontaktflader, når trykket overvinder fjederens kraft, tænk lysknap. I den elektroniske pressostat er de mekanisk bevægelige dele væk, og i stedet er det en målecelle, der måler trykket i processen.

Modstande er placeret som i en Wheatstones bro, et kredsløb, hvor en modstand ændrer værdi, når trykket ændres og derved udsendes et signal. Dette analoge signal forstærkes og konverteres derefter til et digitalt transistorsignal (PNP eller NPN), der udsendes på det indstillede sætpunkt. 

Målecelle-designet øger både levetiden, giver en mere nøjagtig måling i både gentagelse og temperaturforskel, og giver en helt anden mulighed for at bruge pressostatens hysterese (tilbagekoblingspunkt). En pressostat kan effektivt håndtere to beskyttelsesopgaver fordi sætpunkt og hysterese kan indstilles på så bred afstand som 99,8% af fuld skala.

Pressostaterne i serien Performance og High-Performance, kan indstilles under produktionen, hos kunden eller på et skrivebord med programmeringsenheden PPD05.

Med en overlegen levetid på op til 10 millioner cykler ved en fuld stigning på 5 bar/ms trykstigning, en overtrykbeskyttelse på op til 4x trykområdet og mere end dobbelt så høj modstand mod trykstød og vibrationer sammenlignet med deres mekaniske forgængere, bliver disse pressostater kompetente medlemmer af SUCO-familien af trykovervågningskomponenter.

Performance serien

 • Findes i NO- eller NC-versioner med 1xPNP udgang
 • Attraktive priser og høj kvalitet
 • Overtryksbeskyttet op til 2x trykområdet
 • Små kompakte pressostater
 • Hus i rustfrit stål 1.4305
 • Keramisk målecelle i tykfilm
 • Programmérbare både i sætpunkt, forsinkelse samt hysterese
 • 7 forskellige trykområder som standard, 0-2 bar op til 0-250 bar
 • 5 forskellige kontakttyper

High-performance serien

 • Fås i NO eller NC med 1x eller 2x PNP- og NPN-udgange
 • Uovertruffen overtryksbeskyttelse med op til 4 x trykområde, f.eks. 0-250 bar arbejdsområde giver 1000 bar overtryksbeskyttelse
 • Ideel til mobile hydrauliske applikationer med høj vibrations- og trykstødsmodstand
 • Lang levetid med 10 millioner cykler ved 5 bar/ms trykstigning
 • Fuldt svejset design, ingen løse tætninger eller pressede dele
 • Indvendige dele af titan og rustfrit stål giver fremragende mediekompatibilitet
 • Silicone-on-saphire teknologi (SoS) i målecellen for maksimal pålidelighed, nøjagtig og pålidelig procesovervågning
 • Programmerbar pressostat med display og tastatur (0570)
 • Meget lav temperaturafvigelse og stabilitet med lang levetid
 • 6 forskellige trykområder, 0-10 bar op til 0-600 bar8 forskellige procesgange og 4 forskellige typer tilslutninger, hvoraf den ene er indstøbt kabel 

PPD05   

PPD05 er en programmeringsenhed til pressostater i Performance-serien. Ved hjælp af denne enhed og SUCO's egen software kan pressostater fra denne serie let programmeres. Sætpunkt, forsinkelse og hysterese kan let indstilles. Enheden kan bruges, når pressostaten er i en trykløs tilstand og er på en arbejdsbænk eller når den sidder uden for applikationen og skal justeres. Hvis forholdene ofte ændrer sig i værkstedet eller når der skal foretages test for fremtidige produkter, kan dette være en smart investering. Denne programmeres først med computeren, derefter forbindes pressostaten og enheden let med det medfølgende kabel. I basisversionen er den til M12-stik men DT-06, Din-A, AMP Superseal og Bayonet-stik fås også som tilbehør. Simpel håndtering til alle Performance Serie-pressostater.

SUCO er en stabil producent, der tilbyder et bredt sortiment til bil- og maskinbyggere med samme grundidé som grundlæggeren for 80 år siden. Kvalitet i hver en del.

 

Se alle vores Pressostater her

Tips og guides
Kundeservice

Har du har brug for hjælp? Kontakt os:

phone 70 10 64 00

Send e-mail Send e-mail

comments Chat