2022-11-18

Vi skræddersyer din vakuumgriber

Kan vakuumløft være nemmere, end du tror? At løfte produkter i forskellige størrelser og former ved hjælp af et vakuum er en stor udfordring, der ofte fører til brug af flere forskellige vakuum-gribere. Det kan være både kompliceret og tidskrævende at skifte gribere på en robot, men vores vakuum gribere giver store muligheder! Ved at opdele sugepladen på apparatet i en eller flere sugezoner, kan en anordning erstatte flere forskellige gribere. Smidigt!

Produktnyheder

Vakuumgriberens rolle i løftet

Griberen er komponenten, hvor sugekopperne i forskellige størrelser, designs og materialer er monteret for at muliggøre løft af alle typer produkter. Ved hjælp af vores vakuumgribere (vakuum-plader eller vakuum gripper) kan vi skræddersy vakuumløfteløsninger ud fra dine ønsker og krav. Vakuumgriberen kan opdeles i en eller flere gribezoner for optimering af løftekraft og vakuumniveau samtidig med at luftforbrug og lækage minimeres.

Takket være zoneinddelingen får du en multigrebsanordning til håndtering af forskellige typer produkter, uanset størrelse og form, hvor et og samme værktøj kan løfte produkterne uden at skulle skifte gribeanordning.

Hvem bruger en vakuumapplikation?

Vakuumkomponenter bruges i alle typer applikationer, hvor du sikkert og effektivt vil løfte eller flytte produkter ved hjælp af vakuum.

Sådan kan vi hjælpe dig

Gennem vores brede produktsortiment af vakuum-gribere, vakuumudkastere og sugekopper til håndtering og løft af alle typer materialer, har du mulighed for at modtage et komplet vakuumprogram, hvor vi kan skræddersy vakuumløfteløsninger ud fra dine ønsker og krav.

Et af vores vakuumgreb - model MVG

Vakuumgriber MVG fra vores producent Coval er baseret på en modulær løsning, hvor størrelse og gribezoner konfigureres efter anvendelse og behov. Griberen kan bygges i størrelser fra 150x150 mm op til 1200x1000 mm, hvor der ind i mellem kan størrelsen justeres efter ønske. Begrænsningen er, at formen skal være enten kvadratisk eller rektangulær.

Takket være den modulære opbygning kan vi nemt skræddersy en griber til optimal funktion baseret på applikationens behov.

Flere sugezoner minimerer lækagen

Ved at opdele sugepladen på apparatet i en eller flere sugezoner, kan en anordning erstatte flere forskellige gribere. Dette resulterer i lettere håndtering og mindre nedetid i processen. Zonerne er adskilt fra hinanden, hvilket betyder, at den ene zone kan aktiveres, mens de andre zoner er deaktiveret. Takket være denne løsning optimeres vakuumet i arbejdszonen, og risikoen for lækage og tabt produkt minimeres. Zonerne styres separat via en indbygget ejektor eller via et centralt vakuumsystem. Sugepladen kan udstyres med sugekopper, skumplade eller gelplade afhængig af type produkt og materiale, der skal løftes. Ved opdeling i zoner kan der vælges forskellige materialer til forskellige zoner, hvilket giver en fleksibel løsning, hvor der er behov for at løfte forskellige typer produkter.

En gribeenhed, der kan spare flere timers driftstop pr. Uge

I et af vores udviklingsprojekter havde vi en kunde, hvis produktion var tvunget til at stoppe mindst to timer hver uge, nogle gange mere, for at justere griberne, da de skulle løfte materialer af forskellige dimensioner og antal. For at undgå dette skiftede de til griber MVG, som reducerede den til nul i opsætningstiden. Det eneste, der kræves nu, er et tryk på en knap for at ændre indstillingerne. Skiftet til Covals griber har gjort produktionen meget effektiv, især over tid, da griberen er meget slidstærk. Den har været i drift siden 2013 og har krævet minimal vedligeholdelse.
Læs mere om denne kundecase og se videoen nedenfor.
 

Har du brug for hjælp til at til at finde en løsning?

Charlotte Kjersgaard Larsen hjælper gerne med at finde løsningen: 48 10 64 24

Øvrige komponenter til din vakuumapplikation

Vakuum ejektorer

Enheden, der skaber et vakuum, kaldes en vakuumejektor. Disse kaldes også en vakuumpumpe eller vakuumgenerator og det er den der sammen med en sugekop kan udføre et sikkert løft.

Med vores brede sortiment er der mange variationer at vælge imellem. Alt fra enklere muligheder uden elektronik og styring til komplette enheder med alle styrefunktioner (såsom vakuummonitor, trykregulator) indbygget i kompakte enheder.

Elektronisk vakuummonitor

Du kan nemt montere en vakuumskærm tæt på sugekoppen og den er ideel til applikationer, hvor du ønsker et simpelt "Grebet objekt"-signal.

Sugekopper

Vores udvalg af sugekopper tilbyder et bredt udvalg af vakuumsugekopper i forskellige størrelser, designs og materialer for at muliggøre løft af alle typer produkter. Når du vælger en sugekop til din vakuumanvendelse, bør du tage højde for typen af materiale, vægt og struktur på det produkt, der skal løftes.

Tilbehør til vakuumkomponenter

Udover de komponenter, der skal til for at dit vakuumprogram kan fungere korrekt, tilbyder vi også tilbehør i form af samlesæt og vakuummanometre. Alt for at gøre det til en fleksibel og funktionel vakuumapplikation.

Se vores vakuumprodukter her

Sugekasse / vakuumgriber

Med Covals sortiment af sugehoveder kan vi tilbyde vores kunder nøje tilpassede løsninger, der matcher der eksakte behov. Covals sugekasse monteres typisk i robotapplikationer, hvor Cobots (Samarbejdsrobotter) indgår. Det kan f.eks. være inden for emballageindustrien, fødevareproduktion og plastbehandling.

Ejektorer

Vi tilbyder en bred vifte af pålidelige og effektive ejektorer, der er designet til at møde behovene i forskellige industrielle processer. Vores ejektor-kategori omfatter en bred vifte af produkter, der er ideelle til at generere vakuum ved hjælp af trykluft eller gas.

Sugekopper

Vi har et stort udvalg af sugekopper fra Coval. Der efremstillet i naturgummi, NBR, silikone og siton og har mange forskellige anvendelsesmuligheder. Det kunne f.eks. være til papir, fødevarer og almindelig industriproduktion.

Vakuumstater

Vi tilbyder et bredt udvalg af pålidelige og præcise vakuumstater, der er designet til at opfylde behovene i forskellige industrielle applikationer. Blandt vores sortiment finder du vakuumstater med indbyggede sensorer, der måler og overvåger vakuumniveauet med høj præcision. Disse stater giver mulighed for pålidelig kontrol og styring af vakuumprocesser, hvilket bidrager til optimal ydeevne og effektivitet.

Tilbehør

Vores udvalg af tilbehør til vakuum teknik. Vi sælger bl.a. montagekit til ejektorer, som bruges til at montere ejektoren på en passende overflade eller struktur. Det sikrer en stabil og pålidelig installation af ejektoren.

Se andre artikler om vakuum her

Kundeservice

Har du har brug for hjælp? Kontakt os:

phone 70 10 64 00

Send e-mail Send e-mail

comments Chat