2021-08-23

Interview med Allan Hansen, Produktchef for Maskinsikkerhed

Allan arbejder bl.a. med laser-scanner, radar, sikkerhedsrelæ/PLC, lysgitter, lysbom og låsesystemer. Læs om Allans produkter, hans job og hvad han bruger sin fritid til.

HVILKE PRODUKTER HAR DU ANSVARET FOR? OG TIL OS DER IKKE ER SÅ TEKNISKE, HVILKE PROBLEMER LØSER DE?
Jeg har ansvaret for laser-scanner, radar, sikkerhedsrelæ/-PLC, lysgitter, lysbom og låsesystemer. Det betyder faktisk alt der har med maskinsikkerhed at gøre. Maskinsikkerhed betyder at kundens maskine skal gøres sikker. Bl.a. så man ikke får fingeren i klemme, så man kan slukke og frakoble dele af maskinen eller hele maskinen og så man er sikker på, at maskinen forbliver slukket. Det drejer sig om at sætte personers sikkerhed i fokus. Her taler vi på den ene side om gældende standarder, som bliver stillet til arbejdsmiljø og om arbejdstilsynets krav. På den anden side drejer det sig om, at brugeren af maskinen føler sig tryg og stoler på den.


HVAD SÆLGER DU MEST AF?
De vi sælger allermest af, er en simpel ting som klemlister. Det er en enkelt måde at sikre, at man ikke kommer i klemme. Et andet meget solgt produkt er låsesystemer, som kan sørge for frakobling af hele maskinanlægget i en vis udstrækning. En tredje ting er logout / tagout, hvor man kan spore hvem der kobler fra og hvad der er koblet fra.

HVILKE PRODUCENTER STÅR BAG DINE PRODUKTER OG HVOR ER DE FRA?
Der er Gelbau, som er et tysk firma og står bag klemlister. Castell som er engelsk, fra London, og leverer låsesystemer. Japanske Hokuyo som laver laser-scannere. Leverandøren af sikkerhedsradar Inxpect, som er italiensk. Italienske Datalogic som laver optiske ting som sikkerhedsbomme og lyskilder. ASO Safety Systems der laver sikkerhedsmåtter og bumpers og er tysk. Og så svenske SSP Safety System Products der bl.a. laver sikkerheds-PLC.

Tips og guides

HVILKE ANVENDELSER (APPLIKATIONER) ER TYPISKE FOR DINE KUNDER.
Mine kunder bruger det meget bredt og indenfor simpelthen alle brancher. Lige fra et laboratorium, hvor de har et hævesænkebord, og op til stålværker og energiselskaber. Det er hele spektret. Og derimellem har vi maskinbyggere og robotindustrien, som skal have sikret enten arbejdsområder eller maskinanlægget. Nogle af de største kunder er fra procesindustrien og robotbranchen.

SÆLGER DU PRODUKTER TIL VIRKSOMHEDER DER PUTTER DET I ET SLUTPRODUKT ELLER BRUGER DET I EGEN PRODUKTION?
Jeg sælger primært til maskinbyggere og integratorer, men jeg sælger også til installationsbranchen og serviceleverandører. Vi sælger dog også til nogle slutbrugere. Specielt har vi også en del slutbrugere hvor Arbejdstilsynet er årsagen til projekter om sikkerhed. Men ofte så får vi en henvendelse fra en virksomhed som har et problem – ”Hvordan løser vi det?” spørger de os så. Han skal så have nogen til at spænde tingene op, og det er en installatør der gør det. Det vil så ofte være installatøren som køber produkterne hos os.

HVAD SYNES DU ER DET BEDSTE / MEST SPÆNDENDE PRODUKT DU HAR?
Jeg synes ikke der er noget der skiller sig voldsomt ud, for alle produkter er fantastiske når vi rammer opgaven til det. Lavpraktisk så kan et låsesystem som er af metal og mekanisk være et fantastisk produkt når det rammer den rigtige opgave. I den højteknologiske ende ser vi på scannere og radarer, som er fantastiske når vi rammer den rigtige applikation med dem. Det mest spændende, er når vi kan løse opgaven for kunden, så det hele falder i hak.
ER DER PRODUKTER SOM DU TROR MANGE KUNDER KUNNE FÅ GLÆDE AF, MEN SOM DE IKKE KENDER TIL?
Jeg tror de fleste kender de forskellige produkter. Jeg er ikke sikker på, at man forstår dem til fulde, men det er fordi man ikke har haft behovet. Kunder i sikkerhedsbranchen følger rimelig godt med.

ER DER NOGLE SPÆNDENDE UDVIKLINGSTENDENSER INDENFOR DIT OMRÅDE?
Det er nok det med, at man får et modulært system som let og enkelt kan udbygges og tilpasses – det synes jeg er spændende. Det nærmer sig plug-and-play. Når systemer med ganske få tryk og stik kan bygges om eller udvides. En anden spændende udvikling er, at bussystemer fra sikkerhedskomponenter og sikkerhedsløsninger bliver mere og mere krævende. De skal i højere grad skal kunne samarbejde med drift-PLC’er – herunder monitorering af sikkerhedskredssystemet.

Arbejdsdagen

HVAD GÅR EN TYPISK ARBEJDSDAG MED FOR DIG?
Udover kaffe, ha ha …nej 50% af dagen er nok kundespørgsmål, 25% af dagen går nok med tilbudsgivning og 25% med ad hoc-opgaver. Og jeg kører en del på landevejen også – hvor jeg besøger kunderne.

HVAD ER DET HYPPIGSTE SPØRGSMÅL DU FÅR FRA KUNDERNE?
”Hvordan virker det?...” eller ”Hvordan kan jeg løse det her?...”. Og i den sammenhæng: ”Kan vi ikke sætte os sammen og kigge på det?”.

KAN DU KOMME I TANKER OM NOGLE EKSEMPLER PÅ, HVOR DU SAMMEN MED KUNDERNE FANDT PÅ RIGTIG GODE LØSNINGER?
Et eksempel kunne være, at vi sammen med en robotbygger fandt en skalerbar løsning til hans applikationer, hvor vi startede med de lavpraktiske klemlister og kørte ind over hele spekteret til PLC’ere og låsesystemer, hvor han via en stikløsning kommer hurtig rundt om sine sikkerhedsinstallationer. En anden god løsning, jeg kommer i tanker om, er igen med robotbyggere, der benytter klemlister, scannere og sikkerheds-PLC som leveres i et kit – så det kommer som et varenummer hos dem. De har en leverandør til kittet. Dvs. det kommer som en pakke for hele kittet, som kan bestå af dele fra forskellige leverandører.
 

Personen

HVAD ER DIN BAGGRUND OG HVOR HAR DU DIN ERFARING FRA?
Jeg er uddannet elektriker en gang for mange for år siden. Så har jeg arbejdet med salg og marketing i 20 år. I lidt over halvdelen af tiden har det været inden for sensor og sikkerhed. Jeg har været i 4 forskellige firmaer.

HVAD ER DET BEDSTE VED DIT JOB?
Det er den frie tilgang til det. Jeg er ikke låst fast bag en telefon. Jeg får lov til at arbejde med teknikken og løsningen til de her opgaver der kommer. Samtidig med det, så sidder jeg som PA’er (produktansvarlig). Så får jeg lov til at arbejde med den kommercielle del som promotion af produkter. 

HVAD KAN DU GODT LIDE AT LAVE NÅR DU IKKE ARBEJDER? Så arbejder jeg med hunde. Jeg er personale på hundeudstillinger og hundearrangementer. Og så har vi selvfølgelig vores egne hunde vi arbejder med. Vi har 3 hunde som er vores egne. Hunde fylder det meste af fritiden, hvor jeg også er aktiv i en forening.

Links

Kontakt Allan hvis du vil høre mere

Vil du gerne høre mere om Allans produkter? Eller høre om Allan kan finde en løsning på udfordringer i din virksomhed? Så tøv ikke med at kontakte ham på tlf. 48 10 64 81 eller e-mail [email protected]. Eller bliv forbundet med Allan på LinkedIn: Allans LinkedIn-profil

Kundeservice

Har du har brug for hjælp? Kontakt os:

phone 70 10 64 00

Send e-mail Send e-mail

comments Chat