2021-06-08

Sikkerhed først! Vi kan hjælpe dig på plads med komponenter fra Emerson ASCO og Aventics

Om det er inspektion, udskiftning af værktøj, rengøring eller vedligehold så udgør arbejde med produktions-maskiner en risiko for at komme til skade.

Det kan være ødelagte genstande, sår, forstuvninger, brækkede arme og ben eller i værste tilfælde død, som alle er hændelser der skal forebygges! De nyeste tal viser, at der er blevet anmeldt 610 arbejdsskader, hvor mistet kontrol med maskine eller materialet, der forarbejdes på maskinen, var angivet som årsagen.

Grundlæggende gælder, at jo farligere maskinen er, jo højre sikkerhedskategori og Performance Level skal man bruge for at være sikker på, at maskinen er egnet til at løse en opgave sikkert. Med Emerson ASCO og Aventics tilbyder vi sikkerhedsventiler og ventiløer med lang levetid og mulighed for at opnå højeste Performance Level ”e” – det højeste.

Tips og guides

Emerson AVENTICS™ 3/2 directional safety valve, Serie AS3-SV

Sikkerhedsventilen, AS3-SV, har en redundant sikring mod afblæsning, samtidig med beskyttelse mod uventet tryksætning, som reducerer risici betydeligt. Ventilen aktiverer kun luft, når alle betingelser for en sikker systemopstart er imødekommet. Beskyttelse mod uventet tryksætning betyder fx, at cylindere ikke bliver aktueret uhensigtsmæssigt og sikrer dermed mod potentielle ulykker. I tilfældet af nedbrud på maskinen eller nødstop, afblæses alle styre-linjer og sikrer en bortledning af energi, så systemet er i en deaktiveret tilstand.

Kort om AS3-SV: 

 

Serie SV01/-03/-05 sikkerhedsventiler til sikker afblæsning eller tilbageførsel af cylinder

Serie SV indeholder 3 størrelser af dobbeltventiler, som er redundante 3/2 eller 5/2 retningsventiler med direkte overvågning der møder kravene til beskyttelse mod uventet opstart, samt sikker afluftning (3/2-ventil) og sikker tilbageførsel (5/2-ventil) i pneumatiske sikkerhedssystemer.

Kort om Serie SV01/03/05:

  • Ultra-hurtig responstid
  • Positionssensors til monitorering af ventilstilling
  • Velafprøvet slider-ventildesign
  • Inter og ekstern pilot
  • Høj levetid, B10D værdi: 20 mil.
  • Elektronisk sensor uden mekanisk slid
  • Findes som SISTEMA-data
 
Vi har et bredt sortiment af komponenter til maskinsikkerhed. Find vores pneumatiske sikkerhedsventiler her og vores yderligere sortiment inden for maskinsikkerhed her.

ISO 13849 er den generiske EU-standard for sikkerhedsrelaterede dele af et styresystem til maskiner. Heri defineres Performance Level (kaldet PL-niveau) og sikkerhedskategorier, som er centrale begreber for komponenter, der indgår som del af et kontrolsystem, der reagerer på sikkerhedsrelaterede indgangssignaler og genererer sikkerhedsrelaterede udgangssignaler. 
 
Teknisk rådgivning
Charlotte Kjersgaard Larsen

Produktchef, Tryk & Flow, Pneumatik

+4548106424 48 10 64 24

Send e-mail Send e-mail

Kundeservice

Har du har brug for hjælp? Kontakt os:

phone 70 10 64 00

Send e-mail Send e-mail

comments Chat